2010. március 9., kedd

Narancsos pulyka kínai módra

Szeretem a keményítőben puhított húst. Apropó, miért puhul meg a hús a keményítőtől? Még nem vagyok nagyon profi, nem olyan kínai éttermesen puha a húsom (mondjuk rágni szeretem a húst, az nem is olyan nagy baj), puhulni még puhulhat. Függ attól mennyi ideig pácolom a húst?


Elkészítés:
1 ek szójaszósszal, sóval, cukorral, aprított hagymával, fokhagymával, felaprított gyömbérrel, és vízben feloldott keményítőben pihentettem a húst kb. 20 percig.
Utána kb. 5 percig előmelegített olajos wokban megsütöm, majd kiveszem a wokból.
Utána a hátramaradt olajban az előre leforrázott, felvágott narancshéjat a felvágott paprikával megsütöm, újra ráteszem a húst, és vízzel felkevert keményítővel, és narancslével, ecettel (1 ek-nálam fehérborecet volt), szójával (1-2 ek), és szezámolajjal (pár csepp) 1-2 percig forralom.
Rizzsel tálalom.

Megjegyzés: hisztaminérzékenyeknek elvileg jónak kell lenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése